Ламінат: особливості та нюанси покриття

Різновид покриття, вироблений штучним способом, називається ламінат. Матеріал складається з внутрішньої частини, яка зазвичай виготовлена з МДФ. Ламінат не має нічого спільного з паркетом, адже останній є повністю дерев’яним натуральним покриттям.

Які плюси та мінуси

Мабуть, найпривабливішим фактором є ціна. Крім того, покупці люблять цей вид матеріалу за можливість настелити його без будь-яких додаткових навичок і знань. Він не вимагає склеювання, а передбачає установку «замковим» способом. За допомогою ламінату вдається створити імітацію дерев’яної підлоги, він відрізняється особливою міцністю, тому впишеться в інтер’єр офісів, спортивних будівель, громадських закладів, дитячих приміщень. Є особливий вид ламінату, який стелиться для кухні. Матеріал має високий рівень вологостійкості. За зовнішніми характеристиками підлога може бути блискучою або матовою, імітувати дерево, камінь і інші природні ресурси.

До головних недоліків цього покриття відносять шви. На жаль, вода і бруд будуть проходити крізь них. Матеріал вимагає до себе певного ставлення. Неправильний догляд може серйозно позначитися на зовнішньому вигляді, в результаті чого виникнуть бліді розводи. Потрібно також пам’ятати і про те, що такий виріб штучний.

Покриття необхідно правильно мити, щоб після прибирання на підлозі не було ніяких плям. В ході миття використовуються різні миючі та чистячі засоби для усунення жирних слідів, клею і т.д.

Особливості монтажу

Розглянемо основні принципи з укладання покриття:

1. Укладати покриття рекомендується двома методами: діагонально і по прямій. Перший спосіб виглядає дуже стильно і красиво, але така робота досить складна і коштує чималих грошей.

2. На ідеально рівну підлогу можна класти паркет, але при наявності навіть незначних вад слід використовувати спеціальний клей для укладання. Це вимагає часу, сил і додаткових фінансових коштів.

3. По закінченню проведення монтажних робіт не варто викидати залишки матеріалу. В такому випадку краще замінити дошку. Тоді вам не потрібно буде їздити по магазинах у пошуках необхідного матеріалу.

Купити ламінат у Львові можна в магазині Центр Дверей, детально тут http://center-doors.lviv.ua/poly/laminat. Колірна палітра продукції здатна задовольнити будь-які побажання іклієнтів. Система замовлення дуже зручна і абсолютно нескладна. Ціни на ламінат у Львові досить привабливі. До вашої уваги каталог товарів кращих виробників Європи, чия якість підтверджується сертифікатами і відповідною документацією.

Комментарии запрещены.

Razrabotka otdelki fasadov
  • Зелёный фасад: зачем обустраивать и какие растения выбрать
    02.12.2021

    Вот причины, по которым стоит вырастить зелёный фасад для своего дома: Фасад крепкий, но устаревший, поизносившийся немного. И хочется придать ему новый облик, сделать более привлекательным. Можно, конечно, облицевать стены сайдингом, но растения вырастить проще, куда менее... 

  • Чем и как покрасить виниловый сайдинг
    02.12.2021

    Причин покрасить виниловый сайдинг на фасаде две: Износ. Со временем под солнечными лучами отделка меняет цвет, тускнеет, на ней могут появиться белёсые пятна и микротрещины. И дом выглядит уже вовсе не таким красивым, как после строительства. Декор. Выбор цветов винилового... 

  • Ответы на вопросы об OSB-плитах
    02.12.2021

    1. Каков состав ориентированно-стружечных плит? Основной материал — древесная щепа — видна сразу. Это главная особенность таких плит, у них ярко выраженная текстура. Щепа составляет от 90 до 95% ОСП. Остальное — связующие синтетические смолы, содержащие формальдегид. 2. Получается,... 

  • Дома  зеркальными фасадами: фотоподборка
    02.12.2021

    Чаще всего фасады зеркальных или, как их ещё называют, светоотражающих домов, облицовывают стеклом со специальным ультрафиолетовым напылением. Люди его не различают, перед ними просто зеркало. А вот птицы УФ-покрытие видят, поэтому в фасад точно не врежутся — так проявляется...