Чим і як пофарбувати вініловий сайдинг?

Причин пофарбувати вініловий сайдинг на фасаді дві:

Зношування. Згодом під сонячними променями обробка змінює колір, тьмяніє, на ній можуть з’явитися білясті плями та мікротріщини. І будинок виглядає вже зовсім не такий гарний, як після будівництва.
Декор. Вибір кольорів вінілового сайдингу, звісно, ​​є. Але далеко не завжди він задовольняє власників. Хочеться чогось такого, не як у сусідів. Або потрібно виділити кути, ламелі навколо вікон та дверей, загалом, надати будинку додаткову естетику.
Що робити у таких випадках? Заміна всього сайдингу дорого і довго. Власники будинків з оштукатуреними та дерев’яними фасадами в таких випадках просто купують відповідну фарбу та оновлюють екстер’єр без проблем. З вініловим сайдингом складніше. Тут звичайна фарба для стін точно не підійде.

Для вінілового сайдингу можна використовувати лише такі склади:

100% акрилові фарби для вулиці.
Уретан-акрилові фарби.
Латексні фарби.
Пластичні ЛКМ із промислового сегменту.
Автомобільні емалі, рекомендовані для використання на пластиці.
Спеціалізовані фарби.
Зупинимося на останньому варіанті, його зараз широко рекламують. З’явилася фарба PRO.SAIDING у нашій країні нещодавно, тоді як у США, наприклад, є ціла галузь промисловості, що випускає спеціальні склади для захисту, догляду, ремонту та фарбування вінілового сайдингу. Пов’язано це про те, як і сам оздоблювальний матеріал у Росії виник набагато пізніше, ніж у Америці. В цілому, відгуки про спеціалізовану фарбу для сайдинга непогані, проте ціна поки що досить висока. Коштує літр фарби 1,3 тисяч рублів. На фарбування фасаду площею 150 квадратних метрів піде близько 25 тисяч рублів.

Головне при фарбуванні вінілового сайдинга – вибрати правильний склад, один з перерахованих вище варіантів фарби для вуличних умов. В іншому процес виглядає просто:

Відшліфувати поверхню, використовуючи наждачний папір Р100.
Обробити поверхню активатором адгезії пластику.
Прогрунтувати складом, що підходить для обраної фарби, наприклад, акриловою ґрунтовкою.
Пофарбувати.

Наносити фарбу на сайдинг найзручніше фарбопультом, пульверизатором, адже площа велика. Втім, можна використовувати і широкі малярські пензлі. Зрозуміло, будуть потрібні зручні сходи, щоб дістатися до стін під дахом і другого поверху. Працювати на висоті потрібно акуратно, не втомлюємося нагадувати про це.
У будь-якому випадку, навіть якщо використовувати дорогу спеціалізовану фарбу, такий варіант оновлення фасаду дешевший, ніж демонтаж старого вінілового сайдинга та монтаж нового. Та й за часом вийде швидше, хоча процес підготовки до фарбування і саме фарбування фасаду теж займуть не один день.

Comments are closed.

Razrabotka otdelki fasadov
  • Кухні під замовлення – нестандартні розміри та ексклюзивний дизайн
    29.04.2023

    У випадку, якщо вам не підходять або не подобаються стандартні кухні, наявні у продажу, найкращим виходом із ситуації буде замовити виготовлення за індивідуальним ескізом. Таку послугу вже багато років надає в Києві підприємство «Меблі-ПВМ». Чому клієнти вибирають кухні... 

  • Геотекстиль для ізоляції труб
    20.01.2023

    Геотекстиль - це матеріал, який використовується в різних сферах цивільної інженерії та будівництва. Вони виготовлені з синтетичних волокон, таких як поліпропілен або поліестер, і призначені для покращення стабільності ґрунту та дренажу, а також для забезпечення відділення... 

  • Види декоративного каміння
    01.09.2022

    Широкий асортимент різних видів декоративного каміння дозволяє використовувати його в різних стильових напрямках: Класика – для класичних інтер'єрів оптимальним рішенням стануть вироби квадратної чи традиційної прямокутної форми.Вінтаж - в даному випадку найбільш... 

  • Переваги декоративного каменю
    01.09.2022

    Невелика вага окремих фрагментів, що дає можливість використовувати матеріал без ризику обвалення несучих конструкцій та створення додаткового навантаження. Стійкість до механічних впливів та простота догляду.Стійкість до температурних перепадів, що дозволяє застосовувати...